Moarte fulgerătoare la doar 30 de ani.

Moarte fulgerătoare la doar 30 de ani. Oana Grigoriu, găsită fără viață în propria locuință. Familia acuză epuizarea profesională

O tragedie cutremurătoare a avut loc în cartierul Lunca Cetățuii din Iași, acolo unde Oana Diana Grigoriu, o tânără de doar 30 de ani, a fost descoperită fără suflare în baia locuinței sale, în dimineața zilei de 7 mai. Primele concluzii ale necropsiei indică un infarct, însă familia este convinsă că adevărata cauză a decesului ar fi stresul extrem acumulat la locul de muncă.

boulder-collide.com

O viață consumată de muncă

Potrivit Cancan.ro, Oana lucra de aproape 10 ani într-o tipografie din Iași. Cei apropiați spun că era complet dedicată muncii, dar trăia într-un ritm epuizant: ore lungi, condiții grele, lipsa unei susțineri reale din partea angajatorului. Din exterior, părea o femeie echilibrată, însă familia descrie o realitate dură: muncă peste program, lipsă de zile libere, salariu minim și nicio recunoaștere a eforturilor.

Mama sa a făcut publică suferința prin care trecea Oana:
„Fiica mea muncea de la 4:30 dimineața, peste 12 ore pe zi. Lucra în frig, în condiții grele. Nu avea nicio zi liberă, nici de sărbători. În ultimele luni a fost foarte afectată de felul în care era tratată. Avea inima mărită, toate valvele strangulate. A cedat de la stres. Nici ultimul salariu nu i l-au mai dat…”



Angajatorul neagă acuzațiile



După valul de reacții publice, tipografia unde Oana lucra a emis un comunicat în care respinge toate acuzațiile. Potrivit acestora, angajata ar fi lucrat în condiții legale și nu ar fi efectuat ore suplimentare în 2025.
„Programul de lucru era de 8 ore/zi, în 3 schimburi. Oana nu a fost suprasolicitată. Cauza medicală a fost complet independentă de activitatea profesională – o stare gripală severă, care a dus la complicații.”

În plus, angajatorul susține că Oana a fost evaluată de medicina muncii ca „aptă de lucru” cu doar câteva luni înainte.

Familia cere răspunsuri. Ancheta e în desfășurare

Deși autoritățile iau în calcul varianta unui infarct, familia refuză să accepte această explicație simplistă. Ei cer o anchetă serioasă și trag un semnal de alarmă cu privire la epuizarea psihică și fizică tot mai des întâlnită în rândul angajaților din România.

Durerea celor dragi e cu atât mai mare cu cât, spun ei, Oana a fost ignorată în cele mai dificile momente. „A cerut ajutor, dar nimeni nu a ascultat-o.”

Până la clarificarea cazului, povestea Oanei rămâne un posibil exemplu tragic al efectelor muncii în exces, neînțelese și netratate la timp.