În ultimele zile, în spațiul public a apărut informația conform căreia pantera neagră, dată dispărută în Bulgaria, ar fi fost văzută în județul Giurgiu. Care ar fi, de fapt, adevărul din spatele acestei povești.
Pantera neagră din Giurgiu ar fi, de fapt, un câine
Încă de la finalul lunii iunie, o stare de panică s-a instalat în Giurgiu, după mai multe sesizări făcute în zone diferite. Mai multe urme suspecte, posibil ale unei pantere negre, ar fi fost descoperite pe malul Dunării, în apropierea satului Puieni, Giurgiu.
Mai mult, pe 29 iunie, duminica trecută, Poliția municipiului Giurgiu a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat. Acesta spunea că, pe raza localității Puieni ar fi observat urmele unui animal sălbatic, posibil pantera dispărută din Bulgaria.
Imediat, polițiștii s-au deplasat la locul indicat. Oamenii legii nu au identificat niciun animal sălbatic. Apoi, în noaptea duminică spre luni, a fost primit un nou apel 112, cu privire la faptul că, în zona Istru, din municipiul Giurgiu, ar fi fost observat animalul în cauză. Nici de această dată verificările nu au dus la nicio panteră.
Marți, 1 iulie, după mai multe zile de căutări, autoritățile din țara vecină au ridicat interdicţia de a intra în regiunea platoului Şumen din Bulgaria, deoarece animalul a rămas de negăsit.
Profesorul Stoian Lazarov, zoolog la Muzeul Naţional de Istorie Naturală din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe, a declarat pentru site-ul Novinite că amprenta de labă văzută în zonă ar putea fi de fapt a unui câine mare.
Ce spun experții români despre ”pantera” bulgară
Și românii sunt de părere că pantera neagră care a băgat spaima în localnicii din sudul țării ar fi, de fapt, un câine de talie mare. Experții cred că urmele misterioase din Giurgiu nu aparţin temutei feline, ci unui câine fără stăpân.
”(n.r. întrebarea unui reporter TVR: Aceasta poate fi o urmă de pantera neagră?) Nu, nu poate, pare a fi de altceva, deoarece are vârfurile ascuțite. Ar fi trebuit să aibă pernițele mai rotunjite, iar ele sunt foarte alungite, ca la canide, ca la câini”, explică Nicolae Crăciun, zoolog, lect. dr. Facultatea de Biologie, Universitatea București, conform TVR Info.